Presidentvalet

Ingen har nog missat det pågående heta och historiska presidentvalet i USA. Tyvärr har jag inte möjlighet att vara på plats, istället visar jag mitt intresse från avstånd, bl.a utlovas en ny krönika när vinnaren är korrad.

Redan när jag befann mig på mitt utbytesår (år 2014) ställde jag mig bakom Hillary Clinton. Då visste jag inte att hon skulle lyckas göra sig hatad av halva landet. Kritiker menar att hon är en karriärist, inte minst för att hon inte valde att skilja sig med Bill i samband med otrohetsskandalerna. Hillary ses som en konstgjord politiker utan värderingar och utan motiv, annat än makt.  Vidare menar kritiker att hon ljuger om hennes email skandaler, umgås med dåliga rådgivare som Huma Abedin och förlöjligar sina väljare med ord som ”basket of deporables”. Clinton foundation har också fått kritik efter att de framkommit att de tar pengar från utländska diktaturregeringar, fiender till USA som Saudi Arabien och Ryssland.

Jag förstår varför de amerikanska väljarna är upprörda. Samtidigt förstår jag inte varför detta skulle göra henne till en dålig president och än mindre varför det skulle vara värre, än skadan hennes ökända motståndare, Donald Trump, skulle göra på landet.

Världen behöver Hillary Clinton. Världen behöver en kvinnlig president.

/ julia