Låt inte din meningsmotståndare definiera vem du är

När jag var på utbytesår i USA och bodde på internatskola var det å ena sidan en känsla av att “förverkliga sig själv”; å andra sidan  att “vara lojal mot reglerna”. Det fungerar aldrig, inte ens i ett juridiskt och demokratiskt system, att applicera samma regler på en grupp människor. Inte ens det demokratiska systemet är felfritt. Mitt politiska engagemang växte snabbt därifrån, mot kollektivistiska system som försöker sätta individer i en och samma box – för människans enskilda värde!

Härifrån lärde jag mig att man aldrig ska låta sin meningsmotståndare döma vem man är. Det är faktiskt väldigt lätt att göra det, tro att andras uppfattning om dig stämmer. Men det krävs oftast flera situationer för att lära känna en annan människa. Därför vet du bäst själv vem du är, vem du vill vara. Gå din väg, trots motstånd. Det är precis vad jag gör nu.

Nu inleder mitt företag Businify samarbete med en advokatbyrå i Stockholm. Så himla roligt.

/ Julia