Låt inte din meningsmotståndare definiera vem du är

När jag var på utbytesår i USA och bodde på internatskola var det starka kontraster. Å ena sidan “förverkliga dig själv”; å andra sidan “var lojal mot reglerna”. Det fungerar aldrig, inte ens i ett juridiskt och demokratiskt system, att applicera samma regler på en grupp människor. Inte ens det demokratiska systemet är felfritt tbc. Mitt politiska engagemang växte snabbt därifrån, mot ett kollektivistiska system som försöker sätta en individ i en box. Man måste hitta sina egna vägar att koppla samman världen på.

Vad du än är eller försöker bli, låt inte din meningsmotståndare få döma vem du är. Endast du vet vem du är och vad du verkligen vill. Ta beslut. Gå din väg, trots motstånd. Följ dina drömmar. Det är precis vad jag gör nu.

Nu inleder mitt företag Businify samarbete med en advokatbyrå i Stockholm. Så himla roligt. Men mer om det senare.

/ Julia