How to conquer fear

Wow. Tack till alla som hört av er med peppande ord till mig från förra inlägget. Jag är otroligt tacksam för alla fina tillrop.

Det är min bestämda uppfattning att konservatism handlar om att stå upp för sina principiella värderingar och hålla fast i sina värderingsmässiga grunder. Det gör jag alltid, men samtidigt måste jag vara snäll mot mig själv och välja mina strider. Att studera juridik innebär att man i fler situationer är benägen att ta strid för “vad som är rätt”, “det finns ju regler att förhålla sig till”. Jag önskar att jag i alla situationer kunde stå upp för rättvisan, för tro mig, jag ser saker varje dag som är fel (både moraliskt och som bryter mot lagen). Samtidigt finns det nog inte en enda framgångsrik människa som inte har haft något motstånd. Att ständigt kämpa i motvind, är att vara stark. Att ständigt stå upp för sig själv och andra, är att vara ännu starkare.

Jag fick en intressant fråga om hur jag vågar (speciellt i ett land där systemet gillar att trycka ner den enskilda, hehe). För att svara på den frågan, hänvisar jag till ett citat:

I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it. The brave man is not he who does not feel afraid, but he who conquers that fear.

Nu ska jag läsa vidare om Europakonventionens utveckling, kommer imorgon hålla en 45-minuters lång redovisning om  just fri- och rättigheter. Det kommer gå bra. 🙂

/ Julia