How to conquer fear

Tack till alla som hört av er med peppande ord till mig från förra inlägget. Jag är otroligt tacksam för alla fina tillrop – det är vad som får mig att fortsätta att stå upp för mina värderingar och för rättsstatens principer.

Att studera juridik innebär att man i fler situationer är benägen att ta strid för “vad som är rätt”. Jag önskar att jag i alla situationer kunde stå upp för rättvisan, för tro mig, jag ser saker varje dag som är fel (både moraliskt och mot lagen). Samtidigt måste jag lära mig att välja mina strider, då det tar mycket energi i att stå upp för det som är rätt. Det finns nog inte en enda framgångsrik människa som inte har haft något motstånd. Att ständigt kämpa i motvind, är att vara stark. Att ständigt stå upp för sig själv och andra, är att vara ännu starkare.

Jag fick en intressant fråga om hur jag vågar, speciellt i ett land där systemet gillar att trycka ner den enskilda, hehe. För att svara på den frågan, hänvisar jag till ett citat:

I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it. The brave man is not he who does not feel afraid, but he who conquers that fear.

Nu ska jag läsa vidare om Europakonventionens utveckling, imorgon håller jag en 45-minuters lång redovisning om just våra fri- och rättigheterna. Det kommer gå bra. 🙂

/ Julia