The Power of Luck

Jag träffade jag Greekazo! Vi åt middag på samma resturang och hann prata en del om utanförskap,  allt från livet i förorten till hans framgångar. Kul med nya perspektiv.

Här kommer några bilder från min vecka i Stockholm.

Fick också möjlighet att besöka VD:n för Mendi, ett startupbolag som tränar hjärnan. Deras produkt släpps nu i april så håll utkik! Himla cool produkt som jag ser fram emot att se mer av.

Umgicks med min fina vän Lovisa. Vi pratade i flera timmar. Älskar (framförallt) kvinnor som jag kan dela mina stora ambitioner med.

Hann med några dagar hos min bästa barndomsvän i Norge. När vi var små bodde vi i princip grannar; vi växte upp i en småstad i en trygg miljö. Det jag inte visste dock, var att det gått riktigt snett för många från vår uppväxt; hemlösa, missbrukare eller lever med grova psykiska sjukdomar. Det fick mig att känna en tacksamhet för den väg jag gått.

– det kunde ju likväl varit jag.

Min pappas sida har en extremt tragisk bakgrund. Jag är inget annat än tacksam för att jag prioriterade min utbildning – trots att jag nästan dagligen blev mobbad och hotad till misshandel. Jag är tacksam för att jag hittade politiken, åkte till USA på utbytesår och träffade människor med stora visioner. Jag är tacksam för att jag hade en samhällslärare som såg mitt engagemang – som såg att jag stod upp för rättvisa, både i och utanför klassrummet. Jag är tacksam för att jag lyfte blicken från en småstad, till något större.

Som de flesta av er noterat har min spirituella hälsa blivit allt viktigare. Gud ger mig syfte och jag vet att jag har ett öde att följa och leva efter. Kanske är det tur. Kanske är det ett survival-mindset som ligger i ens DNA. Vad tror ni? Tror ni på tur?

Kan varmt rekommendera intervjun med Jay-Z och Warren Buffet, som talar om just the power of luck. Jay-Z lyckades, men många av hans barndomsvänner gjorde inte det. En av hans bästa barndomsvänner satt i fängelse i fjorton år. Jay-Z säger:

– det kunde likväl varit jag.

Har ni några funderingar kring detta, tveka inte att höra av er.

Kram,

Julia